The Cooking Cat

Mac and cheese

2016. január 23. 13:47 - Cili, a hebrencs

12570960_10153962796156694_332005484_n.jpg

Legutóbb a Gilmore lányok kapcsán bekattant az ötlet, hogy nekem mac and cheese-t kell ennem, legyen az bármi, ugyanis olyan igazit, amerikait még sosem ettem (meg másmilyet se mondjuk).

Keresgéltem recepteket, végül szokásom szerint összeollóztam egy nekem szimpatikusat, ami egyébként szerintem a legjobban hasonlíthat az eredetire, de ezt döntse el az, aki járt már Amerikában. Mindenesetre kurvajó lett, és osztatlan a siker, szóval próbáljátok ki, bazi egyszerű.

Hozzávalók

Tészta (Barilla Maccheroni pl.) - én valami aldis rövidcsövet használtam, olyasmi
Mértéktelen _érett_ cheddar sajt (Aldi - 850 Ft 350 gr, és elég érett, ennek kb. a felét használtam, de 4 főre mondjuk 20 dekát) - a vörös cheddart felejtsük el, de tényleg
Tej vagy tejszín, illetve ezek keveréke, összesen kb. 2 dl
1 kanál liszt
2 kanál vaj
1 kiskanál pirospaprika
só, bors 

Gyakorlatilag klasszikus besamelt főztem a vaj-liszt-tej-tejszín keverékből, hozzáadtam a fűszereket, beleolvasztottam a sajtot. Rá a kifőtt tésztára, majd a tetejére még sajt. Mehet mellé pici trappista is akár. 20 perc alatt megvolt, szerintem még Morci is képes lenne elkészíteni.

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cookingcat.blog.hu/api/trackback/id/tr758304274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása