Vagy 10 éve az egyik kedvenc tésztám, a szósz megvan kevesebb idő alatt, mint amíg a tészta kifő, egyszerű, könnyű, elsőre kicsit érdekes ízvilágú, de nagyon bele lehet szeretni.
2 főre
1 citrom
1 nagyobb csokor petrezselyem
10 dkg dióbél
olívaolaj
só, bors
parmezán sajt
tészta
Namost tésztából ehhez a maccheroni a legjobb, ami rövid csőtészta, nem összekeverendő a makarónival. A Barilla gyárt ilyet, csak sajnos teljes kiőrlésű verzióban itthon nem kapható, így ma pennére fanyalodtam.
Amíg a tészta fő, a diót megpirítom, csak amíg elkezdem érezni az illatát, majd összeturmixolom a többi hozzávalóval. Botmixer, aprító, ami van. Az olívaolajat és a citrom levét fokozatosan adagolom hozzá, hogy ne legyen se túl olajos, de túl savanyú.
Továbbra sem vagyok egy ételfotós a csodálatos kis telefonommal, de tökre igyekszem. A kiégett citromért bocsánat :(