The Cooking Cat

Tésztamánia - dió, citrom, petrezselyem

2015. szeptember 02. 13:03 - Cili, a hebrencs

2015-09-02_12_42_13_1.jpg

Vagy 10 éve az egyik kedvenc tésztám, a szósz megvan kevesebb idő alatt, mint amíg a tészta kifő, egyszerű, könnyű, elsőre kicsit érdekes ízvilágú, de nagyon bele lehet szeretni.

 2 főre

1 citrom
1 nagyobb csokor petrezselyem
10 dkg dióbél
olívaolaj
só, bors
parmezán sajt
tészta

Namost tésztából ehhez a maccheroni a legjobb, ami rövid csőtészta, nem összekeverendő a makarónival. A Barilla gyárt ilyet, csak sajnos teljes kiőrlésű verzióban itthon nem kapható, így ma pennére fanyalodtam.

Amíg a tészta fő, a diót megpirítom, csak amíg elkezdem érezni az illatát, majd összeturmixolom a többi hozzávalóval. Botmixer, aprító, ami van. Az olívaolajat és a citrom levét fokozatosan adagolom hozzá, hogy ne legyen se túl olajos, de túl savanyú. 

Továbbra sem vagyok egy ételfotós a csodálatos kis telefonommal, de tökre igyekszem. A kiégett citromért bocsánat :(

2015-09-02_12_39_38_1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cookingcat.blog.hu/api/trackback/id/tr477753242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása