The Cooking Cat

Gorgonzolás körtepite

2015. szeptember 15. 09:11 - Cili, a hebrencs

12030769_10207579118906034_1329269561_n.jpg

Ez az eddigi legjobb sajátsüti recept, annak ellenére, hogy ma reggel realizáltam, a tésztát illetően lehettem volna sokkal kreatívabb, ügyesebb, meg amúgy se nagy találmány, de izé, szóval kurvafinom, és ez a lényeg.

Hozzávalók egy 26-28 centis piteformába

Tészta

20 dkg teljes kiőrlésű liszt
3 tojássárgája
10 dkg vaj + kevés a forma kivajazásához
2 kiskanál nyírfacukor

Töltelék
6 db érett körte
10 dkg gorgonzola
10 dkg natúr sajtkrém (pl Philadelphia light)
3 tojásfehérje
2 kiskanál nyírfacukor
1 csipet só
1 marék dió

 

A tésztához a vajat lereszelem sajtreszelőn, és elmorzsolom a liszttel. Hozzáadom a cukrot és a sárgákat, összedolgozom, elnyomogatom a kivajazott piteformában (babramunka hülye unatkozó gyerekeknek). Sütöm 5 percet 180 fokon. 

Közben

A körték felét, tehát 3-at lereszeltem nagylyukú reszelőn, és karamellizáltam 2 kiskanál nyírfacukorral. Már amennyire lehet, inkább csak forraltam. A diót megpirítottam kicsit, belekeverem. Belekevertem a gorgonzola nagyrészét is, egy picit kihagytam, azt a tetejére szóróm majd a végén. Mehet bele a sajtkrém, és mikor már nem atomforró a cucc, a fehérjék is. Beleöntöm a formába, a tetejét pedig a maradék 3 körtével díszítem, végül rászórom a megmaradt gorgonzolát. Mehet vissza a sütőbe 30-40 percre. 

A végeredmény kellemesen sós és édes egyszerre.

Ne ítéljetek el, amiért a tészta széle ronda. Igen, az. tudom. 


 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cookingcat.blog.hu/api/trackback/id/tr677789182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása