The Cooking Cat

Olasz - szabályok nélkül

2015. augusztus 14. 11:49 - Cili, a hebrencs

2015-08-14_11_35_57_1_1.jpg

Kedvenc olasz kajám láttán az olaszok valószínűleg eldobnák a parmezánsajtot és sikítva menekülnének a Vapiano-ba, de én így szeretem, és eddig más se panaszkodott...

Alap 2 főre

1 kis fej hagyma összevágva
30 dkg friss paradicsom vagy egy fél üveg passzírozott paradicsom (Cirio márkát ajánlom)
friss bazsalikom
gyenge idegzetűek itt kapaszkodjanak meg: 5 dkg chorizo
5 dkg pizzamozzarella (ismerjük? ismerjük meg!)
só, bors
parmezán sajt (ugye örökre elfelejtettük a bolti, úgynevezett reszeltet?)

Belevaló

alapvetően spagetti, de
diétázóknak spagetti formára vágott cukkini, mint jelen esetben és a képen

Fakultatív

aszalt paradicsom
pár szem koktélparadicsom
bármilyen más sajt, ami otthon van, jelen esetben cheddar (nem sírni)


Hagymát egy kanál olajon megpirítjuk (én egész sötétre szoktam), mellédobjuk a chorizót, átforgatjuk, jöhet a paradicsom vagy a paszta, só, bors, ha akarunk bele, aszalt paradicsom, főzzük kicsit - ki amennyire szereti. Közben kifőzzük a tésztát vagy spirálozzuk a spagettit. Ha kész a szósz, mehet bele a friss bazsalikom, majd a tészta/cukkini (ezt főztem 3 percig a szószban), és a lereszelt mozzarellát rápakoljuk, a serpenyőben átforgatva ráolvasztjuk. Tányérba vele, tetejére parmezán, koktélparadicsom, pár bazsalikomlevél a modorszint kedvéért. 

Nem egy nagy cucc, bárki csinált már hasonlót, ez az én verzióm, pont így, sajtokkal, chorizoval, mindennel, imádom. 





 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cookingcat.blog.hu/api/trackback/id/tr897705588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása