The Cooking Cat

Indiai sütőtökleves

2015. szeptember 01. 14:16 - Cili, a hebrencs

2015-09-01_01_19_04_2.jpg

Nem szeretem a sütőtöklevest. Semmilyen formáját. A sütőtök oké, magában, de bármivel ízesítve fúj. Aztán Krakkóban, 2 napnyi kekszen élés után elém toltak egy tál curry-s sütőtöklevest, és azóta minden nap eszembe jut, olyan jó volt, ezért végre kipróbáltam. 

Egy indokolatlanul túlméretezett adaghoz

1 sütőtök
1 fej hagyma
1 dl kókusztej (ilyen rendes, nem ez a 3%-os)
curry
koriander
római kömény
chili
gyömbér
tetszőleges olaj
só, bors

Díszítés
olívaolaj
sajt
rozmaring

Nagykéssel és sok kitartással meggyilkolom a tököt, kikaparom a gyomrát, darabokra vágom, megpucolom, szenvedek vele kicsit, míg kb 3-5 centis darabokra sikerül aprítanom.
A hagymát tetszőleges olajon megpirítom, majd a fűszereket is. Igen. Port használtam, nem frisset. Bele a tök, felöntöm vízzel, főzöm, só, bors. 15 percet főtt, ekkor felforraltam a kókusztejjel, majd levettem a tűzről és összeturmixoltam. Körbelocsoltam olívaolajjal a tányérban, ami nem csak luxyzás, tényleg finomabb lesz tőle, tettem rá sajtot, mert sajt mindenre kell, és nyomtam a tetejébe némi friss rozmaringot, na ez már tényleg csak a kirakat kedvéért. 

Az eredmény így néz ki, és meglehetősen finom.

2015-09-01_01_16_23_1.jpg

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cookingcat.blog.hu/api/trackback/id/tr687751028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása