The Cooking Cat

Csirke cheddar bundában

2015. augusztus 12. 10:19 - Cili, a hebrencs

 

2015-08-11_07_21_46_3.jpg

Ugye ti se szeretitek a főzősblogok elején a hosszadalmas blablát, és hogy 80 oldalt kell görgetni, mire elértek a receptig? Naszóval, szerintem csapjunk is bele.

Cheddar sajtos csirke - 4 adag

60 dkg csirkemell
20 dkg cheddar sajt 
2 tojás
aprószemű zabpehely
kókuszliszt
só, oregánó

1. A csirkét 5 centis csíkokra vágom, miközben a sütőt belövöm 180 fokra és előkapok egy tűzálló tálat. Általában 3 kezem van.

2. Csirkét besózom, tojást leütöm, felverem, másik tálba lereszelem a cheddart, harmadikba kiborítom a zabpelyhet és a lisztet, összekeverem oregánóval.*

Nem mindenki olyan mutáns, hogy tart otthon kókuszlisztet, nekik tetszőleges kedvenc lisztjüket ajánlom, vagy egyszerűen hagyják ki a lisztet, és forgassanak csak zabpehelybe.

3. Szépen, mint a rántott húst, beleforgatom a csirkékeket a tojásba, sajtba, zabba. Lehet, hogy a sajtra rá kell segíteni és rányomkodni, elég undi meló, de megéri. 

4. Mehet a tűzálló a tálba és be a sütőbe 25-30 percre. Amikor rápirul a zab, valószínűleg már jó is, én villával böködtem.

5. Basmati rizst ajánlok hozzá, IR-es munkatársaim szerint ez a legjobb lassan felszívódó szénhidrátos rizs, ha valaki nem szeretné a barnát az egérszaga miatt, mint én.

A basmati további nagy előnye, hogy fél órás áztatás után csak 10 percet kell főzni.

*Én összekevertem a tojást a sajttal, mert hebrencs vagyok, ti ne tegyétek. Határozottan ne. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cookingcat.blog.hu/api/trackback/id/tr887700582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása