Ugye ti se szeretitek a főzősblogok elején a hosszadalmas blablát, és hogy 80 oldalt kell görgetni, mire elértek a receptig? Naszóval, szerintem csapjunk is bele.
Cheddar sajtos csirke - 4 adag
60 dkg csirkemell
20 dkg cheddar sajt
2 tojás
aprószemű zabpehely
kókuszliszt
só, oregánó
1. A csirkét 5 centis csíkokra vágom, miközben a sütőt belövöm 180 fokra és előkapok egy tűzálló tálat. Általában 3 kezem van.
2. Csirkét besózom, tojást leütöm, felverem, másik tálba lereszelem a cheddart, harmadikba kiborítom a zabpelyhet és a lisztet, összekeverem oregánóval.*
Nem mindenki olyan mutáns, hogy tart otthon kókuszlisztet, nekik tetszőleges kedvenc lisztjüket ajánlom, vagy egyszerűen hagyják ki a lisztet, és forgassanak csak zabpehelybe.
3. Szépen, mint a rántott húst, beleforgatom a csirkékeket a tojásba, sajtba, zabba. Lehet, hogy a sajtra rá kell segíteni és rányomkodni, elég undi meló, de megéri.
4. Mehet a tűzálló a tálba és be a sütőbe 25-30 percre. Amikor rápirul a zab, valószínűleg már jó is, én villával böködtem.
5. Basmati rizst ajánlok hozzá, IR-es munkatársaim szerint ez a legjobb lassan felszívódó szénhidrátos rizs, ha valaki nem szeretné a barnát az egérszaga miatt, mint én.
A basmati további nagy előnye, hogy fél órás áztatás után csak 10 percet kell főzni.
*Én összekevertem a tojást a sajttal, mert hebrencs vagyok, ti ne tegyétek. Határozottan ne.