The Cooking Cat

Mustáros csirke

2016. január 26. 18:03 - Cili, a hebrencs

12626122_10153967032996694_248893415_n.jpg

Esküszöm nem direkt fotózok egyre rosszabb képeket, a probléma megoldása folyamatban. Most egy rémkönnyű és gyors szaftos csirkés receptet csináltam meg, régi kedvenc.

 

4 főre

60 dkg csirkemell
1 ek. vaj
1 dl száraz fehérbor 
1 pohár tejföl 
kakukkfű (még jobb, ha friss)
1 gerezd fokhagyma
1 ek. liszt
1 kk. mustár
pár babérlevél
só, bors

Hozzá

20 dkg basmati rizs
(okosok szerint lassan felszívódó szénhidrát, de ez az egyetlen rizs, aminek nem érzem egérszagát)

Az állatot felkockázom, vajon átforgatom, borocskával felöltöm, kakukkfű, babér, fokhagyma összenyomva, só, bors, 10-15 percet elbugyorog magában.

Addig a rizst beázatom (hideg víz, 3x felöntöm, átkeverem, leöntöm a vizet, újra), a mustárt kikeverem a tejföllel és egy kanál liszttel. Nekem most volt maradék tejszín és mascarpone, azokat is belenyomtam.

Forralok a vizet a rizsnek, a mennyiség kb. 1.4-szeresét (hahaha, tudom), sózom is a vizet. Ha felforrt, bele a rizs, újraforrásig hagyom maxon, utána legalacsonyabb hőfokra zárom, lefedem.

A húshoz, ha puha már, hozzákeverem a tejfölös izét, újraforralom, utóízesítem, ennyike. A rizst kb. 8-10 perc után leveszem, kész.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cookingcat.blog.hu/api/trackback/id/tr608318196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása