Esküszöm nem direkt fotózok egyre rosszabb képeket, a probléma megoldása folyamatban. Most egy rémkönnyű és gyors szaftos csirkés receptet csináltam meg, régi kedvenc.
4 főre
60 dkg csirkemell
1 ek. vaj
1 dl száraz fehérbor
1 pohár tejföl
kakukkfű (még jobb, ha friss)
1 gerezd fokhagyma
1 ek. liszt
1 kk. mustár
pár babérlevél
só, bors
Hozzá
20 dkg basmati rizs
(okosok szerint lassan felszívódó szénhidrát, de ez az egyetlen rizs, aminek nem érzem egérszagát)
Az állatot felkockázom, vajon átforgatom, borocskával felöltöm, kakukkfű, babér, fokhagyma összenyomva, só, bors, 10-15 percet elbugyorog magában.
Addig a rizst beázatom (hideg víz, 3x felöntöm, átkeverem, leöntöm a vizet, újra), a mustárt kikeverem a tejföllel és egy kanál liszttel. Nekem most volt maradék tejszín és mascarpone, azokat is belenyomtam.
Forralok a vizet a rizsnek, a mennyiség kb. 1.4-szeresét (hahaha, tudom), sózom is a vizet. Ha felforrt, bele a rizs, újraforrásig hagyom maxon, utána legalacsonyabb hőfokra zárom, lefedem.
A húshoz, ha puha már, hozzákeverem a tejfölös izét, újraforralom, utóízesítem, ennyike. A rizst kb. 8-10 perc után leveszem, kész.